Historien bag Ebberup vognmandsforretning

Ebberup Vognmandsforretning blev grundlagt 25. marts 1970 – følg tidslinjen herunder fra dengang til i dag.

– Firmaets domicil det tidligere Ebberup Mejeri

– Preben Nielsen’s første “lastbil”. Måske startede idéen til studenterkørsel her??

Preben Nielsen startede vognmandsfirmaet P. Nielsen mere eller mindre som en hobby. Preben var dengang ansat på Assens Cellulosefabrik, hvor han arbejdede på 3-holdsskift. Derfor var der en del fritid, der førte til at Preben købte sig en VW pickup og startede med at flytte lidt mindre leverancer ved siden af sit arbejde. Efterspørgslen på Prebens professionelle udførsel af transporter blev større sammen med hans interesse for det. I 1972 udbød Assens kommune alt renovation i licitation. Preben med sin kone Anne-Lise Nielsen i ryggen, vandt denne og det førte til indkøb af lastbiler. Forretningen skiftede også domicil og flyttede ind på det tidligere Ebberup mejeri.

 

– På billedet Prebens yngste søn Søren (Skrald) Nielsen foran firmaets moderne container lastbil.

– Preben Nielsen i aktion.

Familie firmaet bliver drevet med fast og kærlig hånd. Allan Christiansen beretter om hvordan de hver morgen mødes i køkkenet kl 7:00 til en kop kaffe før arbejdsdagen gik i gang. Om muligt blev madpakken også taget ind i køkkenet til frokost og var de hjemme til eftermiddags kaffen stod Anne-Lise tit og ofte med lagkage til chaufførerne.

– Anne-Lise Nielsen bogførte med pen og papir.

Anne-Lise var fast hjemme på kontoret, tog sig af det administrative og passede telefon.

 

– Når der er kage på bordet må bilerne i garagen. “De vigtige ting først”.

Succesen fortsatte i årene fremefter og i 1995 kunne P. Nielsen holde 25 års jubilæum med 9 lastbiler og 10 ansatte. Sønnen Paw Nielsen indtræder som medejer i firmaet der allerede på dette tidspunkt i et stykke tid har heddet: Vognmand Preben Nielsen og søn I/S

 

Paw drev vognmandsforretningen frem til maj 2004 hvor han solgte den til Allan Christiansen som ændrede navnet til det vi kender i dag og skiftede farve og design på bilerne og derved satte sit eget præg på den forretning han selv har været ansat i som chauffør i Prebens tid.

– Vognparken 2008

Allan Christiansen sætter stor ære i at bevare “ånden i firmaet” og der startes stadig med kaffe kl 7:00 om muligt og det er ikke sjældent det også byder på kage til chaufførerne til eftermiddags kaffe. Firma tradition tro er det Allans kone Laila Christiansen der er på kontoret. Dog kun til det administrative som med årerne bliver mere og mere omfattende.

– Vognparken 2015

2011 blev året hvor første skridt til næste generationsskift. Allans søn Claus Christiansen træder ind som medejer i firmaet og vil i de efterfølgende år overtage større og større anpart i firmaet. Men alle der kender Allan ved også at så længe han trækker vejret vil han være at finde i firmaet.